Belediyeden Resmi Duyuru Geldi! 65 Yaş Üstüne Toplu Taşıma Ücretli Olacak Mı?

65 yaş üzeri vatandaşlara toplu taşımaların ücretli olup olmayacağı ile ilgili ağustos ayının son günlerine doğru araştırmalar devam ediyor.

Akaryakıt fiyatlarının küresel ve bölgesel etkenlere bağlı olarak artış göstermesinin ardından, temmuz ayı boyunca ülke genelindeki pek çok ilde toplu taşıma fiyat tarifesinde değişikliğe gidildi. Ağustos ayında da toplu taşımaya zam yapıldığına dair çeşitli illerden açıklamalar gelirken, 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik bir kısıtlamanın olup olmayacağı merak ediliyor. 65 yaş üzerinin ücretsiz seyahat hakkının iptal edilip edilmeyeceği ya da biniş kısıtlaması getirilip getirilmediği araştırılırken, belediyeler de kamuoyunu bilgilendiriyorlar.

65 Yaş Üstüne Bedava Otobüs Uygulaması Kalkacak Mı?

Toplu taşıma zamlarını ardından, 65 yaş üstüne yönelik yeni düzenlemelerin yapılıp yapılmayacağı merak edilirken, çeşitli i̇ddialar gündeme geliyor. Bursa Büyükşehir belediyesi tarafından yapılan açıklamada ise 65 yaş üstüne yönelik herhangi bir kısıtlamanın hayata geçirilmeyeceği belirtildi. ‘Özel Halk Otobüsleri Birliği, tüm Türkiye’de 65 yaş üstü ücretsiz taşıma hizmetini Ekim ayında durdurma kararı aldı’ yönünde çıkan haberler üzerine Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş açıklamada bulundu. 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik kıstılma olmayacağını belirten Başkan Göktaş ”2018 yılından bu yana özel halk otobüsü esnafımızla yapılan anlaşmalar gereği, yolcu başı veya kilometre başı ödeme yapılmaktadır. Ücretsiz seyahatlerin oluşturduğu mali külfet Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından sübvanse edilmektedir. Bu eylem kararı, esnafın mağdur olduğu şehirler için gündeme gelmiştir. Şehrimizde böyle bir değişiklik söz konusu değildir” dedi.

Toplu Taşımaya Zam Yapılacak Mı?

Döviz kurunun yükselmesine, Brent petrolün seyrine, KDV ve ÖTV düzenlemesine bağlı olarak geçtiğimiz süreçte benzin, LPG, motorin fiyatlarının artmasının ardından, ülke genelinde pek çok şehirde toplu taşıma fiyat tarifesi nde artışa gidildi. İlerleyen süreçte henüz artış yaşamayan illerde de toplu taşımaya zam yapılabilir. Toplu taşıma fiyat tarifesinde değişikliğe gidildikçe, belediyelerin resmi internet sitelerinden ya da sosyal medya hesaplarından kamuoyuna bilgi veriliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir