72 Gün Önce Kaybolan Korhan Berzeg’in Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Korhan Berzeg, İngiliz uyruklu eşi Angela Berzeg ile birlikte memleketi Gönen’e geldikten sonra 17 Haziran’da kayboldu. Eşi kahvaltı hazırlarken telefonunu bırakıp Doberman cinsi eğitimli köpeği ‘Tina’ ile yürüyüşe çıkan Berzeg, geri dönmedi.

Kayıp ihbarının ardından bölgede geniş kapsamlı arama çalışmaları başlatıldı. Bursa Jandarma Arama-Kurtarma (JAK), Ankara Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK), Balıkesir Jandarma Komando, Jandarma Asayiş, Jandarma Olay Yeri İnceleme (OYİ), Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) ile Balıkesir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Özel Harekat ve Çevik Kuvvet ekipleri, AFAD, UMKE, AKUT, GÖNDAK ve SAR ekipleri ile iz takip ve kadavra köpekleriyle yoğun bir arama operasyonu yürüttü.

250 kilometrekarelik bir alanda yapılan aramalarda, havadan ve karadan 250 kilometrekare alan tarandı. Armutlu Mahallesi ve çevresindeki tüm metruk evler, savcılık izniyle arandı. Gönen Çayı sahilinde ve bilinen kuyular ile mağaralarda da arama yapıldı. Ancak şu ana kadar herhangi bir sonuç elde edilemedi.

Arama çalışmalarına Türkiye İstihbarat Teşkilatı (MİT) de katıldı. Berzeg’in Gönen ve İstanbul’daki evlerinde savcılık kararıyla yapılan aramalarda, bilgisayarlar da incelendi. Ayrıca savcılık, şüpheli olarak 20 kişinin ifadesini aldı ve Berzeg’in kaybolduğu gün bölgeden geçen 40 aracın sürücüleri de sorgulandı.

Korhan Berzeg’in kaybolduğu günden bu yana takibe alınan banka hesaplarında herhangi bir hareketlilik tespit edilmedi.

Berzeg’in eşi Angela Berzeg tarafından başlangıç aşamasında olduğu belirtilen Alzheimer hastalığı nedeniyle daha önce de İstanbul ve Armutlu’daki evinin önünde kısa süreli 2 kez kaybolduğu öğrenildi.

Ailesi, Berzeg’i bulan kişiye 1 milyon liralık ödül vadetti ve arama çalışmaları, 30 kişilik özel bir ekip tarafından titizlikle sürdürülüyor.

Yayınlayan

Murat Beyoğlu

Murat Beyoğlu

14 Nisan 2002 tarihinde Afyon'da dünyaya geldim. Lisans eğitimimi Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünde tamamladım. Şu anda medyabey.com bünyesinde haber editörü olarak meslek hayatıma devam ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir